Валентина Христова

Казвам се Валентина Христова и съм родена в София. Завършила съм средното си образование в 35-а езикова гимназия в Лозенец. В класа отговарях за културно-масовата програма и по тази причина се почувствах длъжна да кандидатствам „Културология“ в Софийския университет.

За щастие, ме приеха и станах част от първият митичен курс културолози. Успоредно с това, обаче, ме влечеше журналистиката и по тази причина записах втора специалност във Факултета по журналистика. Имах шанса да направя първите си стъпки в професията в Националното радио в едно силно предаване като „Добър ден“.

Завърших втората си специалност с профил „Радио-журналистика“ и останах да работя в Националното радио. По-късно, обаче, ми предложиха да работя в новосъздадената „Нова телевизия“, където изцяло бях завладяна от магията на телевизията. Тази любов продължи  13 години, но бе заменена с една друга по-голяма любов – тази към дъщеря ми.

После, така се случи, че спечелих обявения от БГ РАДИО конкурс за новинар и станах част от този уникален за България проект. За себе си открих, че обичам тръпката на живото предаване и повишаването на адреналина, което носи живият ефир. Моментът, който никога няма да забравя е, как няколко секунди преди поредната емисия се разплаках и в момента, в който тръгна джингълът за новините, който трае около 10 секунди, нещо в главата ми прищрака и .... просто започна нормална емисия. Ето, за това обичам работата си -  тя просто ме кара да надскачам собствените си граници и възможности.