Загадки и приключения в играта на Издателство Фют и Стартер!

Какви книги да предлагаме на децата от ранна училищна възраст

Книгите, които сме харесвали в детството, често не привличат съвременните деца и дори понякога ги отблъскват от четенето. Водени от разбирането, че децата имат нужда не само да се научат да четат, но и да открият удоволствието от четенето, автори и издатели създават специални четива и книги. Тяхното основно предназначение е да помогнат на детето от слушател да се превърне в активен читател и да премине с лекота от приказните картинни книги към художествените повести и романи. увлекателни сюжети. Героите са на възрастта на читателите, говорят на езика на съвременните деца и дават възможност на малките читатели да научат повече за собствените си емоции,  приковават вниманието и вдъхновяват децата, които намират четенето за трудно и неинтересно занимание.

Издателство Фют и Стартер ще дадат възможност на отговорилите правилно да спечелят любими романи от издателство Фют. Седмичната игра започва на..... и ще се проведе във фейсбук страницата на Стартер.

Няма лоши детски автори, защото всяко дете е различно. Те могат да открият историите, които им харесват и да  ги преживеят по свой начин. Баналните сюжети за тях не са банални. Защото това е първият път, когато децата се запознават с тях. „Добронамерените” възрастни лесно могат да разрушат детската любов към четенето като им налагат да четат "подходящи", но скучни книги. Така ще създадат поколение, убедено, че четенето не е модерно и – още по-лошо, – че е неприятно. Децата ни трябва да изкачат стълбата на четенето по свой начин: всяко нещо, което прочетат с удоволствие, ще ги преведе нагоре, стъпало по стъпало, към знание и увереност. Ще открият, че четенето само по себе си е удоволствие. Когато човек научи това, вече е готов да прочете всичко. А четенето е ключ, който отключва въображението, любопитството и способността за мислене  извън рамка.

Съвместната игра на "Издателство Фют" и БГ Радио дава възможност да се спечелят четива, любими на съвременните деца!