БОГДАНА РАЗКРИВА РЕЦЕПТАТА НА ПРОЧУТИЯ СИ КИШ И ВИ ПРЕДИЗВИКВА!

Започваме понеделник (14.06) с една вкусна игра!

Боги участва в Черешката на тортата! Не само това...но стана и победител! Сега я очаква още по-голямо готвене, защото всички в радиото очакват рецептата за нейния феноменален КИШ! Всъщност, всички само за това питат...КАКВА Е РЕЦЕПТАТА НА КИША???

ЗАТОВА ТАЗИ СЕДМИЦА ВИ ПРЕДЛАГАМЕ ЕДНА „ИГРА НА КИШ

Боги даде РЕЦЕПТАТА! Вие готвите, снимате резултата, публикувате снимката на кулинарния ви шедьовър  във фейсбук страницата на Стартер на и на финала на седмицата при един от всички киш-шефове ще отиде една MYSTERY – КИШ – КУТИЯ.

Продукти за КИШ БОГИ
Тестото:
125 гр масло
250 гр брашно /може да е само бяло, а може и да се смеси бяло с тиквено или ленено/
1 яйце
3 супени лъжици пармезан на прах
Щипка сол

За плънката:
3 яйца
150 гр сирене
Задушена коприва /може и спанак/
1 малка готварска сметана
Чедър на малки кубчета
Моцарела на кубчета
Сушен домат – 4 парченца нарязани на дребно
Червена чушка – 1, отново на дребно нарязяна
10 чери доматчета за украса
Малко сол

/В плънката може да има пълна импровизация, защото според французойките, кишът е чистач на хладилника. Може да няма спанак и коприва, а бекон или шунка на парченца, може да се слоши кашкавал вместо моцарела.../

МНОГО Е ВАЖНО! Извадете маслото от хладилника няколко часа преди да започнете приготвянето на киша, за да бъде меко!

Тестото става много бързо и лесно. Става ронливо маслено тесто, което ако нямате време да престои в хладилник, може веднага да разстелете с пръсти по дъното и периферията на тавата. Тестото се надупчва с вилица и се слага във фурната на 200 градуса, докато порозовее. Вади се леко запечено, изсипва се плънката и върху нея като цвете или както ви се иска се редят нарязани на половики, с люспата нагоре, чери доматчета. Пече се около 20 минути на вентилатор, на 200 градуса.

Може да се консумира топло, а може и охдалено. Перфектната компания на киша, освен вие и вашите близки, са бялото вино и лека салата от краставица и мента!

А ето и предизвикателството на Богдана и Стартер! Тази седмица ви каним да готвите киш, да снимате и да ни изпращате снимките като коментари на страницата на Стартер във фейсбук. В петък, 18 юни, на произволен принцип ще изтеглим победител, който ще получи  Киш кутия - кутия пълна с тайни! Симо и Богдана ще импровизират с нейното съдържание: така, както в плънката може да сложите каквото намерите в хладилника, така и ние ще напълним кутия с каквото намерим в радиото - покана за музикално събитие, дискове с българска музика... и още нещо!

ГОТВЕТЕ! СНИМАЙТЕ И.... ОЧАКВАЙТЕ НАГРАТА - MYSTERY – КИШ – BOX!