Звездна галапремиера на „Петя на моята Петя“ в София предизвика вълна от емоции

Звездна галапремиера на „Петя на моята Петя“ в София предизвика вълна от емоции
21 Януари 2022

Популярни личности определиха филма като „изключително въздействащ и задължителен за гледане“

Официалното представяне на дългоочаквания филм „Петя на моята Петя“ в София се проведе снощи. Гостите бяха посрещнати от целия екип на филма - актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Емил Марков, Моньо Монев, Алена Вергова, Мартин Методиев, режисьора Александър Косев, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, операторът Иван Вацов, композиторът Георги Стрезов, изпълнителката на основната песен към саундтрака на филма Рени Попминчева, поетесата Гергана Турийска и продуцентът Николай Урумов.

Истинско признание за продукцията беше присъствието на Министър-председателя на Република България Кирил Петков, който определи филма като „Вълнуващ, вдъхновяващ, великолепен!“

Сред гостите на събитието бяха Иван Лечев, Владимир Ампов – Графа, Михаела Маринова, Дария Симеонова, Китодар Тодоров, Елица Бехар, Йоана Драгнева, Недялко Богданов, Павел Колев и Христо Стефанов от „Павел Колев и Ицака“, Поли Недкова, Стаси Кара и много други сценаристи, актьори, продуценти, изпълнители, инфлуенсъри и светски личности.

След края на прожекциите актьорите и създателите на „Петя на моята Петя“ се поклониха пред публиката в пълните зали и получиха възторжени аплодисменти. А гостите определиха филма като „много силен и смислен, най-доброто от българското кино през последните години, красив и емоционален, запомнящ се.“ Вълна от емоционални сторита и постове заля социалните мрежи веднага след края на събитието.

„Срещите с публиката винаги ни зареждат с положителна енергия и ни показват колко е важно да се правят вдъхновяващи български филми. За нас е чест да представим „Петя на моята Петя“ на официално събитие в София и се надяваме, че посланията във филма докосват сърцето ви. Ако поне мъничко се почувствате като Петя, споделете емоцията през канала на филма в инстаграм и фейсбук. Ще ви чуем. Защото #АзСъщоСъмПетя“ – сподели продуцентът Николай Урумов след края на прожекцията.

През април 2022 г. се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и повод филмът да припомни коя е тя и какво невероятно наследство е оставила за поколенията преди да си отиде от този свят само на 17 години. За екипа на продукцията „Петя на моята Петя“ е кауза, с която всеки е обвързан емоционално по един или друг начин. Ето защо, в чест на Петя Дубарова, с кината е договорена възможност за групови посещения на ученици на промоционална цена с включен безплатен билет за учител. Целта е творчеството на Петя Дубарова да получи широка разгласа и нейните идеали да достигнат до подрастващите в цялата страна. Нужно е само желаещите да се свържат с най-близкото до тях кино.

Петя на моята Петя” има субсидия от Националния филмов център и е подкрепен финансово от Община Бургас. Продуцент е Николай Урумов,  „БЪФ пикчърс”, копродуцент е Кръстьо Ламбев „Консепт студио”.

Актрисата Александра Костова получи награда за главна женска роля от международното жури на фестивала „Златна роза“ 2021 за превъплъщението си в младата и борбена Петя Монова.

Прочетете още