Златните хитове на Братя Аргирови звучат на Летния театър в Пловдив през юни

Златните хитове на Братя Аргирови звучат на Летния театър в Пловдив през юни
снимка: Костадин Кръстев - Коко
21 Март 2023

„Златните хитове“ на братята Благовест и Светослав Аргирови ще звучат на концертната сцена в родния им Пловдив. Златни – защото за мнозина от българската публика те са символ на златните години на младостта, златни – защото техните заглавия като златни лаврови листа увенчават 40-годишния юбилей от началото на тяхната вълнуваща изява на концертната сцена. И двамата са амбицирани да постигат съвършенството, и двамата мечтаят и търсят нови музикални предизвикателства, и двамата пожелаха да споделят мечтите си с оркестъра на Русенската опера.

Не пропускайте едно от най-вълнуващите събития това лято в Пловдив на 8 юни от 20 часа на сцената на Летен театър "Бунарджика". Билетите са вече в продажба в Билетен център пред община Пловдив, в цялата мрежа на Ивентим, както и онлайн на цена от 20 до 50 лева. Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града. БГ Радио е медиен партньор на "Златните хитове на Братя Аргирови - 40 години на сцена". Водещ е Атанас Стоянов от БГ Радио.

Концертът си в Пловдив, братя Аргирови определят като специален и заради факта, че през миналата година с решение на Общински съвет - Пловдив, единодушно те бяха удостоени с най-престижното отличие „Почетни граждани на Пловдив“. Званието им бе връчено през декември, м.г. В продължение на 40 години двамата популярни изпълнители популяризират пловдивската и българската култура, отличени са на редица национални и международни конкурси и имат изключителни заслуги за международния престиж на Пловдив, са само част от мотивите за тяхното награждаване.

Благовест и Светослав Аргирови са родени в Пловдив на 23 април 1959 г. Завършват Музикалното училище в града, а след това Българска държавна консерватория, но с различни специалности – Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано. Изявите им са свързани с пловдивския хор "Детска китка“, където са солисти.  Дебютират  през 1981 г. в международния младежки конкурс за забавна песен в София като дует "Вега“. От следващата година вече се изявяват като Братя Аргирови. Те са носители на много национални и международни награди.

Днес те чувстват своето място на взискателни и търсещи професионалисти и музиканти в компанията на русенските инструменталисти. Най-известните им песни прозвучават в нови аранжименти, съставени от диригента Димитър Косев. Специални гости на концерта са Тони Димитрова, Веселин Маринов и Роси Кирилова.

След спектакъла ще може да закупите новия им албум и биографичната им книга "Гот е да сме двама". 

Прочетете още