Второ издание на фестивала „New Music Now“ на 13 и 14 юли във Варна

Второ издание на фестивала „New Music Now“ на 13 и 14 юли във Варна
12 Юли 2019

Второто издание на фестивала New Music Now ще се проведе на 13 и 14 юли (събота и неделя) в град Варна. Артистичен директор на второто издание на фестивала е Михаил Йосифов - тромпетист, композитор, аранжор, и преподавател, музикант с изявена подкрепа към младите творци, особено към тези, поели по вълнуващия път на джаза.

Програмата на фестивала е насочена както към широката публика на клуба, така и към младите хора, чиято страст е музиката – независимо дали професионално или любителски.

13 юли, събота – Y Jazz и Blue Moon

Y Jazz са млади, жизнени, ентусиазирани и влюбени в това, което правят. Повлияни силно от джаз културата, те търсят свое общо звучене. Y Jazz е проект, който се разраства с времето, и има за цел да събира различни изпълнители от младата джаз сцена. В първата фестивална вечер „Y Jazz” ще са в състав: Велека Цанкова (вокал),  Мартин Бодуров (тромпет), Светослав Миланов (пиано), Даниеле Феббо (бас) и Виктор Викторов (барабани).

Blue Moon се ражда през 2016 година по идея на Георгия Павлова – певица, до тогава позната на суинг сцената. Първоначалният състав е трио - Георгия Павлова (глас), Димитър Горчаков (пиано) и Даниеле Феббо (бас). Плаващата енергия на тяхната музика естествено и с лекота намира и своя ритъм - Никола Горялов (барабани), само няколко месеца след събирането на Blue Moon.

14 юли, неделя  - Spectrum и DESY & The Shiny Stockings

Spectrum е хармония от човешки гласове, която завладява всеки, способен да чуе и да почувства красотата на акапелното пеене. Певците от Spectrum са Йорданова (сопран), Весела Морова (алт), Наско Кулински (тенор), Янко Янков (баритон) и Константин Бейков (бас).

Музиката, която събира Деси Андонова (Sentimental Swingers, Phuture Shock), китаристът Петър Георгиев и басистът Димитър Карамфилов е акустичният суинг. DESY & The Shiny Stockings пресъздават по интимен начин, акустично и с кадифения глас на Деси, емоцията и стила от годините между 1930 и 1945. Репертоарът на триото включва познати суинг класики, както и някои по-малко популярни мелодии, които Деси Андонова е извадила от съкровищницата на златната епоха на джаза.

Прочетете още