Второ издание на единствения по рода си рибен пазар в София на 19 и 20 октомври

Второ издание на единствения по рода си рибен пазар в София на 19 и 20 октомври
14 Октомври 2019

На 19 и 20 октомври, събота и неделя, от 10:00 до 22:00 часа,  “Бакхус” организира второто издание на единствения по рода си рибен пазар в България. Събитието е част от инциативата на списанието да развива пазарите в София, като този път партньор на фестивала са Пазари “Изток”. Под навеса на реновирания пазар “Ситняково”, откъм бул. “Шипченски проход”, ще бъде представена селекция изложители предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и разнообразие от напитки, подхождащи на риба.

За втори път в София се организира подобно събитие и от “Бакхус” обещават безкомпромисна селекция изложители, които могат да дадат представа за разнообразието от продукти на пазара ни, обвързани с рибния сектор.

На Бакхус FishFest ще може да се запознаете с над тридесет изложители, разделени по категории:

  • “Прясна риба и морски дарове” - гостите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, афринакси сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала.
  •  “Ресторанти и готвачи” - тематично разработени менюта за фестивала от специално поканени готвачи и ресторанти.
  •  “Вино&Бира” - бъгарско вино, пенливи, крафт бира, водка и анасонови напитки.

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски дарове. Основен партньор на фестивала са “МЕТРО Кеш енд Кери”, които ще изложат рибния си сектор в нетипичната атмосфера на стрийт фестивал. BalkanFish ще изложат многообразие от средиземноморска риба и морски дарове. Посетителите ще могат да научат и за първата ферма за отглеждане на африкански сом до Панагюрище -  “Рибна ферма Clarias”. Още "Морски Риболов Несебър", които ще ни предложат цаца, но също така и други класики като миди по несебърски, пушен паламуд и разнообразни мариновани риби и през двата дни на Бакхус Fish Fest 2. Дебют на фестивала ще направи и най-новата марка за премиум черноморски продукти “Черноморски улов”. Те ще изложат вариации на Паламуд Лакерда и Веян Паламуд и ще разкажат малко повече за устойчивите практики за риболов в нашето море. Гостите на Бакхус Fish Fest ще могат да дегустират и хайвер на WholeCaviar - първия руски производител на натурален хайвер в България от сьомгова пъстърва и на преработен хайвер.

За любителите на виното и алкохолните напитки - ще може да опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще представят селекция на чаша и на бутилка на собствен щанд. Ще участват още WineBox, Seewines, Avendi Wines, магазин “Le Petit Quche”, турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.

Прочетете още