Този уикенд БГ Радио отбелязва рождените дни на Краси Гюлмезов, Поли Генова и Мария Мутафчиева!

Този уикенд БГ Радио отбелязва рождените дни на Краси Гюлмезов, Поли Генова и Мария Мутафчиева!
7 Февруари 2019

На 10 февруари (неделя) рожден ден празнуват трима обичани български изпълнители Красимир Гюлмезов, Поли Генова и Мария Мутафчиева! Този уикенд в ефира на БГ Радио на всеки час очаквайте едни от най-големите им хитове!

Красимир Гюлмезов е роден на 10 февруари в град Бургас. Той е композитор, текстописец, музикант, певец и автор на редица български хитове. Лили Иванова е изпяла 5 песни на композитора, сред които и „За тебе бях“. Над 20 шлагери композитора е писал за Нели Рангелова сред тях „Що ли те чакам още“ и „Може би“. Негова известна дуетна песен е баладата „Чуй ме“ в изпълнение на Мариана Попова и Орлин Горанов.

Поли Генова е родена 10 февруари в град София. Тя е певица, автор на песни и актриса. Поли представя България на Евровизия – през 2011 г. и през 2016 г. Също така е водеща и на Детска Евровизия 2015 в София. Започва да пее на 4 години, а през 1995 г. става първият член на детската вокална група „Бон-Бон“. Най-популярните песни на Поли са „На инат“, „Солени дни“, „If Love Was a Crime“, „Още“, „Твоя“ и „Героите“.

Мария Мутафчиева или Мери от Мери Бойс Бенд е родена 10 февруари в град Бургас. Тя е вокалист, автор на музиката и текстове на песни. От шестгодишна възраст свири на пиано. През 1994 г. заедно с Мирослав Мутафчиев и Илиян Георгиев създават популярната група Мери Бойс Бенд. Най-популярните песни на групата са „Непознати улици“, „Само за теб“, „Есен“, „Булевард на любовта“, и „Щастливи дни“.

Пожелаваме на Краси, Поли и Мария още много поводи за празници, здраве, вдъхновение и обич от почитателите!

Прочетете още