Стефан и Максим Иванов от Neverest Ocean Row със специално интервю в Стартер на 17 август

Стефан и Максим Иванов от Neverest Ocean Row със специално интервю в Стартер на 17 август
13 Август 2020

На 17 август (понеделник) в 9:30 часа Стефан Иванов и неговият 16-годишен син Максим ще се включат в ефира на БГ Радио в СТАРТЕР директно от Атлантическия океан, където плуват вече повече от 60 дни с построената от тях гребна лодка NEVEREST.
Те отплаваха от Португалия  на 14 юни и планират да прекосят Атлантическия океан с крайна точка в Бразилия.  Пътуването им е обвързано с каузата "Да! За живот!", като цели да насочи вниманието към важността на донорството.

Разстоянието е около 3 200 морски мили, или общо 6 хиляди километра. Те ще бъдат изминати с построената от двамата ентусиасти гребна лодка "Neverest", в която те гребат на смени.

Ако плаването е успешно, то ще остане в историята като първата българска океанска гребна експедиция. А Максим Иванов ще бъде най-младият гребец, прекосил океан.

Това пътуване е не само битка с океана. То има за цел да популяризира инициативата в подкрепа на донорството на Министерството на здравеопазването "Да! За живот!". Станете част от този разговор директно от борда на Neverest  в понеделник, 17 август, след 9 ч. по БГ Радио.

Може да проследите плаването на Стефан и Максим във Фейсбук на Neverest Ocean Row.

 

 

Прочетете още