Стартира безплатно нов образователен проект „Finance Academy”

Стартира безплатно нов образователен проект „Finance Academy”
8 Март 2021

От 9-ти март стартира безплатно образователният проект за обогатяване на финансовата грамотност „Finance Academy”. Чрез достъпен език и практически обучения от топ експерти, иновативната програма ще постави основите на новото поколение успешни инвеститори, икономисти и предприемачи в България.

Курсистите имат възможност да изберат между две основни направления на обучение – “Инвестиции и лични финанси” и “Бизнес и предприемачество”. Програмата е подходяща за всеки, който иска да обогати знанията си по темите управление на бизнес, стратегическо планиране, инвестиране, недвижими имоти, акции и търговия.

Основателят на Finance Academy и бизнес експерт Георги Захариев коментира:

“Стартирането на бизнес е начинание, с което се захващат все повече българи. Сама по себе си тази задача изисква не просто финансов ресурс, но и познания, които образователните институции у нас не предоставят на достатъчно високо ниво. Още по-труднo e когато това се случва в България – държава с една от най-засегнатите икономики в ЕС вследствие на пандемията. Затова решихме, че сега е точният момент да подготвим качествени курсове с практическа насоченост, водени от специалисти с богат мултидисциплинарен опит. С екипа на Finance Academy вярваме, че промяната започва от училището, затова ще предоставим най-важните уроци по финансова грамотност и на учениците в страната. Децата са главната причина да стартираме образователния проект, затова се гордеем, че сме първите, които ще предоставят безвъзмездно подобни знания у нас.”

В края на обучителния цикъл студентите ще могат да обменят знания, като представят идеите си пред инвеститори и демонстрират своите умения за оценка на бизнес перспективи. Най-важните лекции пък ще бъдат предоставени на учителите и учениците в страната.

Записването и провеждането на лекциите ще се случва изцяло онлайн – в уебсайта на академията. Желаещите да кандидатстват за програмата могат да го направят преди 9-ти март на уебсайта на програмата - financeacademy.bg

Прочетете още