Станете част от аудио-визуален проект "Рефлектор"

Станете част от аудио-визуален проект
5 Март 2021

Идеята за този проект се роди през лятото на 2020-та. И към днешна дата темата става все по-актуална. Братята Димитър и Нейко Бодурови композират и изпълняват музиката. Към тях на сцената ще се присъединят малка група музиканти, както и камерен струнен оркестър. Премиерата ще се състои през лятото на 2021-ва в рамките на Радар Фестивал.

Какво представлява "Рефлектор" и как да се включите:

Пандемията ни раздели и отдалечи един от друг, както никога досега. Всеки от нас неминуемо преминава през различни, понякога доста крайни чувства и мисли, свързани със загуба на живот, работа и перспектива.

Именно тези рефлекции са обект на нашия проект.

Чрез кратка анкета бихме искали да акумулираме възможно най-много лични видеа с Вашите отговори. Именно тези видеа ще послужат за основа на нашия аудио-визуален проект, в който вие
сте главните герои, а вашите истории - нашето либрето. Интерактивния подход с публиката цели да не политизира съдържанието, или пък да съзвадава дискусия, и ни най-малко да дава отговори за изход от ситуацията. Напротив, искаме да обърнем внимание на по-малко видимите ефекти от ситуацията, за които не се говори в новините, а именно емоционалното състояние и личното пространство. И чрез споделяне на палитрата от емоции, макар и понякога противоречиви, да сближи хората.

Проектът е финансиран по програма “Творчески инциативи" 2020 на Национален фонд "Култура".

Прочетете още