Сензационен спектакъл и сълзи от емоции на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021

Сензационен спектакъл и сълзи от емоции на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021
18 Юли 2021

Миро и ТоТо Н са големите победители! 

На бляскава и пищна церемония, със зашеметяваща мултимедия и шоу ръководено от световноизвестен творчески директор, се раздадоха Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021. Големите победителите тази година са Миро и Тото Н, които взеха статуетки в най-много категории. 

Международният екип на Марвин Дайтман, който работи по церемонията заедно с тима на Joker Media Rental и БГ Радио, допринесе най-престижното и чакано музикално събитие на българската сцена да се превърне във феноменално шоу.

Водещи на церемонията бяха чаровните Део и Поли Генова, които преведоха публиката през най-ярките моменти от историята на церемонията на БГ Радио, което навърши 20 години. Дони и Момчил дадоха старт с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, DARA, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Те изпълниха някой от най-любимите песни на обичания дует и илюстрираха приемствеността и обичта на новите поколения музиканти към златните поп хитове.  

Спектакълът продължи с множество премиери и изпълнения, създадени специално за церемонията. Своите нови песни представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, 4Magic, Pavell & Venci Venc’, СкандаУ, DARA, Михаела Филева, Графа с Wosh MC и FEEL, Виктория и Невена Цонева и Камен Воденичаров. 

Един от най-специалните и емоционални моменти в залата беше изпълнението на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов, посветено на Димо. Песента “Приказка” на P.I.F. прозвуча и за всички останали артисти и творци, които загубихме през изминалата година. Просълзената публика аплодира на крака групата в продължение на 4 минути! 

БГ Радио връчи и още една специална награда - БГ Посланик, която вече е в ръцете на Виктория за представянето и на Евровизия 2021.

Традиционната награда БГ Вдъхновение на името на Анна Мария Тонкова се връчи на Тоника СВ и Стефан Диомов за ярката следа, която тяхното творчество дава на българската музика. Изпълнението им вдигна на крака всички присъстващи звезди и музиканти, които пяха прегърнати  “Един неразделен клас”, “Приятели” и “Здравей, как си приятелю” заедно с групата.

На сцената награди връчиха и изказаха своето възхищение и благодарност Максим Ешкенази, Гергана Стоянова, Саня Армутлиева, Хилда Казасян, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Митко Кърнев, Анна-Мария Конова, Велислав Павлов, Георги Лозанов, Филип Аврамов, Камен Воденичаров, Силвия Петкова, Анна-Мария Конова, кметът на Пловдив Здравко Георгиев и, разбира се, представители на екипа на най-българската радиостанция - Симо и Богдана от Стартер, Наско от Любими песни за любими хора и изпълнителният директор на БГ Радио, Николай Янчовичин.

Над 23 000 слушатели са гласували за победителите в 10-те категории избирани чрез слушателски вот. Ето и всички победители:

БГ Текст - „Очите“ - Миро
БГ Албум - “Стъпка напред” - Михаела Маринова
БГ Изпълнител - ToTo H
БГ Изпълнителка - Поли Генова
БГ Дуо/Трио/Вокална група - СкандаУ
БГ Дебют - Керана и космонавтите
БГ Видеоклип - “Заедно - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд; реж. Валери Милев
БГ Комбинация - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд
БГ Песен - “Очите” - Миро
БГ Група - Б.Т.Р.
БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ - Тоника СВ и Стефан Диомов
БГ Посланик - Виктория  

Церемонията ще бъде излъчена на 18.07/ неделя/ 22:55 ч за първия път в ефира на NOVA. Гледайте!

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2021 се реализират с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година, както и с подкрепата на Vivacom, Nescafe Dolce Gusto и EasyCredit.

Прочетете още