Пресконференция „Множествената склероза не е присъда“ - 19 септември

Пресконференция „Множествената склероза не е присъда“ - 19 септември
17 Септември 2019

На 19 септември от 10:30 часа в Клуба на артиста в Народния театър „Иван Вазов“ (достъпът е откъм служебния вход), ще се състои пресконференция във връзка с кампанията „Множествената склероза не е присъда“. В нея ще участват специалистите невролози акад. Иван Миланов, проф. Ивайло Търнев и д-р Ксения Кметска, които ще представят новите възможности за терапии на различните форми на множествена склероза (МС). В пресконференцията ще се включат пациенти с множествена склероза, както и председателят на фондация "Множествена склероза" Здравка Цветарска.


Ще бъде обявена и инициативата за пътуване на невролозите до градове, в които пациентите нямат удобен достъп до специализирана неврологична помощ. Пътуващите консултации се организират от Фондация „Множествена склероза България“ съвместно със Сдружение „Избери България“. След представянето на кампанията журналистите ще имат възможност да проведат индивидуални интервюта и разговори.
Народният театър „Иван Вазов“ е партньор на кампанията през новия театрален сезон. Медиен партньор на кампанията е БГ Радио.

Прочетете още