Представяме ви РИА и дебютния й сингъл „Нашата мечта“

Представяме ви РИА и дебютния й сингъл „Нашата мечта“
10 Септември 2021

РИА е на 19. През последните години пише стихове и музика, и създава свои песни. Първият ѝ самостоятелен сингъл носи името „Нашата мечта“. В него тя сама изпълнява вокалните и по-голямата част от инструменталните партии. Текстът е създаден в творчески тандем с Rio Bravo. Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио „Винил“. Видеото на „Нашата мечта“ е заснето на Картинг Писта „Красна Поляна“ и е дело на режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees и Nonsense, и приятелите: Жени, Кали, Явор и Ади. Песента ще чуете тази вечер първо в ефира на БГ Радио!

РИА е артистичен псевдоним на Мария Мирославова – мултиинструменталист, вокал и автор на песни. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави с изпълнения за китара и глас на концерта за 45-тата годишнина на СМГ в зала 1 на НДК, последван от множество представяния на открити сцени, Естрадата в Борисовата градина и благотворителни събития.  Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно, с приятели от гимназията, създава група 58 Degrees. След поредица успешни концерта с кавърверсии на любими хитове, младите музиканти започват да свирят и авторска музика.

Прочетете още