Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024
27 Май 2024

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика.

Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“,  по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини“. Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди  обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител на всички времена“.

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време“ донесе на групата награда в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев. Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум“.

Robi взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – БГ Дебют.

Dara Ekimova спечели две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията БГ Песен. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за БГ Изпълнителка.

Признанието на слушателите в категорията БГ Изпълнител е за Миро, а в категорията БГ Комбинация сподели наградата с Мария Илиева за песента им  „Ако утре няма днес“, специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията БГ Група. Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова. Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Ето и победителите:
БГ Песен – „Дишам“ – Dara Ekimova
БГ Текст – „Цялото време“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
БГ Албум – „Албум“– Молец
БГ Изпълнител – Миро
БГ Изпълнителка – Dara Ekimova
БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец
БГ Комбинация – Миро и Мария Илиева
БГ Група  – Б.Т.Р.
БГ Дебют – Robi
БГ Видеоклип – „Цялото време“ – Молец, реж. Крис Захариев
БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Кирил Маричков

По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 –„Любов като небе“ на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с „La música“.

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „Змия“. Първо представяне на сцена получи и „Burn out“ – новият звук от Графа. Песента „Вселена“ на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот“.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на световно ниво с представянето на уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева – “100 причини”,  Руши – “Без багаж” и Dara Ekimova – “Дишам”.

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата „любов“ с изпълнението им на “Заедно Сами”. Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на „Бял лист“.

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните “Две следи”, ”Вълшебен  цвят”, ”Вкусът на времето” и ”Клетва”. Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

Гледайте Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2024 днес, 27 май, 21:00ч. по NOVA.

Повече подробности за интересните моменти от церемонията на Годишни Музикални Награди 2024 слушайте по БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.  

Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се реализират с подкрепата на Министерството на културата, Община Пловдив, Vivacom, Easy Credit и Nescafe Dolce Gusto. Медийни партньори са CITY Radio&TV и NOVA.

Прочетете още