Пешеходен маратон с кауза и безплатно измерване на кръвната захар в Пловдив

Пешеходен маратон с кауза и безплатно измерване на кръвната захар в Пловдив
13 Ноември 2019

Пешеходен маратон с кауза и безплатно измерване на кръвната захар ще се проведат в Пловдив по повод 14-ти ноември – Световният ден за борба с диабета. Инициативата е под патронажа на Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, Посланик на Дания в България, реализира се от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет и МУ-Пловдив с подкрепата на Ново Нордиск и БГ Радио.

Маратонът с кауза „Променяме диабета!“ ще се проведе на 16 ноември (събота) от 10.00 ч. в Южнен парк София и „Гребната база“ на Пловдив.

  • В 10:00ч. ще стартира и вело похода от площад Съединение до Гребен канал в Пловдив
  • 10:15 ч. - Старт на участниците с ролкови кънки
  • 10:20 ч. - Старт на пешеходен маршрут

Програмата ще продължи с честване на Боян Петров и обучение за добър контрол на диабет. В памет на алпиниста от 14.00 до 16.00 ч. деца с диабет ще покорят стената за катерене в МОЛ-Плаза. Лекции за диабета ще се проведат от 14.00-18.00 ч. в х-л „Санкт Петербург“. Сред лекторите ще бъдат доц. Калинка Коприварова, д-р Димитър Георгиев, д-р Атанас Ботушанов и др. Обучението ще завърши с дискусия за донорството с представители на ИА „Медицински надзор“. Целта на инициативата е да фокусира общественото внимание върху опасностите, които крие диабета, чието разпространение се увеличава в цял свят с всяка измината година.

Прочетете още