Новият сингъл на Nib: Now in Bulgaria e aнимирана история за щастието на уличния музикант

Новият сингъл на Nib: Now in Bulgaria e aнимирана история 
за щастието на уличния музикант
7 Юни 2021

Режисьор на „Песента, която още няма заглавие“ е 18 годишната Маргарита Стефанова.

Премиерата на четвъртия сингъл на NiB: Now in Bulgaria се състоя на импровизирана парти-промоция в столичния клуб Singles, в който гостите станаха първите зрители на стоп моушън анимацията към „Песента, която още няма заглавие”. Авторският проект на Николай Бекриев, Заека от Анимационерите, продължава деликатното си настъпление на музикалния фронт със следваща абсолютно неподражаема песен, която излиза и с неочакван видеоклип.

Официалното видео към Песента, която още няма заглавие е тук. Текст и музика – Николай Бекриев, аранжимент ­– Георги Станев – Гого (Студио Х, Gravity Co) и Николай Бекриев.

Вълнуващата стоп моушън анимация с история, която се лута от крайния песимизъм до абсолютния оптимизъм, е дело на 18 годишната Маргарита Стефанова, дъщеря на режисьорския тандем Васил Стефанова и Стефка Николова. A куклата – уличен музикант и главен герой в „Песента, която още няма заглавие”, е изработена лично от младия автор от телена арматура, памук, лейкопласт, течен латекс, акрил за оцветяването и парчета плат и заснета на зелен екран кадър по кадър. „Хареса ми възможността да пробвам нещо различно и интересно и самата идея, която се разви постепенно, за да придобие сегашния си вид – история за това как понякога всичко, от което имаш нужда, е да видиш света около себе си в нова светлина“, споделя Маргарита.

Четвъртата авторска песен на NiB: Now in Bulgaria е увличаща, дълбока лирика с авангардно сърце/ ядро. „Песента, която още няма заглавие“ е трак, който не отговаря на нито едно от правилата на съвременната борба за внимание в музиката и ще покаже своите тайни кътчета, само на нарочно търсещите и случайно загубилите се в нея,“ споделя самият автор.

Прочетете още