Новият албум на ,,Мистерията на българските гласове” с официална световна премиера на 25 май

Новият албум на ,,Мистерията на българските гласове” с официална световна премиера на 25 май
17 Май 2018

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" ще бъде официално на световният музикален пазар на 25 май. Той носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав.  Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам.

У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Те ще са достъпни в България два дни преди световната премиера на албума, a от 23 май "BooCheeMish" ще бъде наличен на българския пазар. БГ Радио е медиен партньор.

Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс и като композитор и изпълнител на филмова музика. В албумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна - в рамките на фестивалa Варненско лято. През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

Прочетете още