Номинация на "СкандаУ" за БГ Дует/Вокална група 2020

Номинация на
27 Май 2020

Тази година БГ Радио организира за 18-ти път церемония по връчването на Годишните Музикални Награди на медията. Номинациите и наградените всяка година се определят единствено и само от десетки хиляди слушателски гласове. През всичките години, единствената цел на медията е била да създаде незабравим празник на българската музика, не само чрез награждаване на тези, които са най-заслужили според слушателите на БГ Радио, но и чрез впечатляваща церемония, с представяне на най-новите песни на изпълнители, неочаквани комбинации и сценично оформление достигащо нивата на световни продукции. През всичките години, единствената цел на БГ Радио е да утвърждава позитивно и да популяризира българската песен, текст, изпълнител, автор, видеоклип, продуцент и да увеличава търсенето и желанието за слушане и гледане на български музикални произведения. 

Изненадани сме от изявлението на Група СкандаУ относно номинацията им в категория БГ Дует/Вокална група - същата, в която именно СкандаУ спечелиха наградата за миналата  година! Тогава обаче, група СкандаУ нямаха проблем нито с номинацията си в тази категория, нито с получаването на наградата в категория БГ Дует/Вокална група 2019. 

Работим в партньорство с и в подкрепа на българските изпълнители от самото създаване на БГ Радио. Като част от тази наша политика, БГ Радио беше ексклузивен медиен партньор на националното турне на СкандаУ през 2019, както и на всички техни инициативи. Били сме в близък контакт с целия екип и през цялото време сме на разположение да отговорим на всякакви въпроси относно критерии, номинации, категории за гласуване. До началото на втория етап на гласуването за Годишните Музикални Награди 2020 Група СкандаУ разполагаха с месеци, в които да изразят своите тревоги.  Такива, обаче нямаше – до днес, 27 май.

Факт е, че никой не избира конкуренцията си.  В този случай изборът е и винаги е бил единствено в ръцете на гласуващите слушатели на БГ  Радио  - както е било и  предходната година. 

За екипа на БГ Радио достигането до номинация е огромно уважение и висока оценка за работата на всеки номиниран. Смятаме, че всички номинирани в категория БГ Дует/Вокална Група заслужават уважението на екипа на БГ Радио, както и зачитаме изцяло избора на нашите слушатели, на които служим вече 19 години. 

Смятаме, че изявлението на мениджъра на Група СкандаУ относно номинираните, показва незаслужено отношение към работата и творчеството на всички други изключителни имена, които са в тази категория - защото е чест да бъдеш сред имена, които са създавали и продължават да създават историята на българската популярна музика. 

Вярваме, че позитивни промени се постигат с диалог, а не с крайни и едностранни изявления. В духа на партньорските ни отношения с група Скандау, поканихме мениджъра на групата на среща, за да обсъдим ситуацията и намерим решение,  но поканата ни бе отхвърлена.

С най-добри чувства към група СкандаУ и екипа на група СкандаУ

Екипът на БГ Радио

Прочетете още