Музикалната предистория на P.I.F. излиза на диск

Музикалната предистория на P.I.F. излиза на диск
5 Май 2021

Приходите от единственият албум на Resemblance ще бъдат дарени на семейството на Димо Стоянов

Феновете на P.I.F. вече могат да се докоснат до първообраза на любимата си група – Resemblance, като се сдобият с единственият им албум Backstage Dreamer. Идеята за събирането на архивните записи от началото на 90-те, когато шепа приятели с китари яхват глобалната гръндж вълна и се превръщат в артисти-събитие за родната Варна, е своеобразен трибют към паметта на Димо Стоянов. Фронтменът на P.I.F. изгуби битката с коронавируса внезапно през декември, а празнината, която остави в сърцата на приятели и публика, остава неизлечима. Backstage Dreamer включва седем неиздавани досега песни и е достъпен в магазини „На тъмно“, a приходите от продажбите ще бъдат дарени на семейството на Димо.

Група Resemblance е създадена през 1992 г във Варна от Димо Стоянов и Иван Велков. Освен тях в състава влизат Станислав Николов - вокали, Георги Пехливанов - бас и Валери Ценков - барабани. Инспирирана от сиатълския рок, бандата успява да създаде и запише над 40 песни. Следва спечелване на лоялна публика, която пълни зали и клубове в родната им Варна, а по-късно следват участия и на унгарската сцена, където подгряват турнетата на локалните звезди Fresh Fabric.

В края на 90-те Resemblance правят крачка към София, където продължават да пишат своята приказка под името P.I.F., с което остават завинаги в историята на българската музика като една от най-иконичните и обичани групи.

Албумът Backstage Dreamer може да се поръча ТУК.

Прочетете още