Музеят на хумора и сатирата в Габрово отбелязва 160 години от обявяването му

Музеят на хумора и сатирата в Габрово отбелязва 160 години от обявяването му
16 Септември 2020

С огледална зала, музеен магазин и атрактивна програма с изложби Музеят на хумора и сатирата в Габрово отбелязва 160 години от обявяването му. Крилатата фраза на Радой Ралин „Светът е оцелял, защото се е смял“ обединява една голяма част от артистичните активности в Габрово, с които Музеят на хумора и сатирата в града се присъединява към отбелязването на 160 години от обявяването му за град.

Директорът на музея Маргарита Доровска и екипът й добавят голямата удивителна в празничните инициативи с откриването на огледалната зала, създадена от художничката Невена Екимова.

В артистичната концепция на авторката е заложена добрата традиция на пародиране на собственото ни отражение, която се появи дори в любимия на всички деца през 70-те и 80-те години „Ну, Погоди“.Гостите ще се видят в нова светлина в Габровските селфи кабинки, ще се разкрасят почти без пари с Габровската пластична хирургия и ще се загубят и намерят в най-малкия, но много объркващ Габровски огледален лабиринт.

На следващият ден, 19 септември, номинираният за Националната театрална награда ИКАР 2020 в категорията "Съвременен танц и пърформанс" проект  на Стефан А.Щерев и ЛИГНА Колектив (Германия) НОНУМЕНТ ще се състои отново на 19 септември 2020 на връх Хаджи Димитър (Бузлуджа). Пърформънсът е под формата на пиеса за слушане, продукция на Информбюро и Музей на хумора и сатирата, и се изиграва от публиката по време на разходка около чинията.

Прочетете още