Молец превземат сцената на Франкофоли с чувствени песни и майсторска лирика

Молец превземат сцената на Франкофоли с чувствени песни и майсторска лирика
22 Май 2023

Молец са второто българско име, което се качва на сцената на Франкофоли тази година. След присъединяването на поп звездата Миро като част от програмата на 17 юни, и бг хитът на годината – Молец, потвърдиха участието си на френския фестивал. Сетът на атрактивния дует официално ще бъде първото изпълнение на първия фестивален ден - 16 юни, на голямата сцена на Гребната база в Пловдив.

Крис и Юли (Кристиян Макаров и Юлиян Славчев) са на сцената от малко повече от година, но успехът им вече е неоспорим. Те са изпълнителите с най-много номинации от Годишните Музикални Награди на БГ Радио, които ще се проведат на 27 май в Пловдив. Молец се появяват внезапно през 2020 г. и успяват светкавично да влязат в душите на много и различни поколения, препълват зали и разпродават концертите си, а на участията им редовно се извиват опашки. Днес са на път да представят своя първи албум с голямо турне в шест града в страната.

Творчеството им носи българската музика в много различна посока – стилът им е нов за родната сцена, но вече любим за мнозина - трап бийтове в R&B стилистика с дълбоки поетични текстове.

На 16 юни, в първия ден от най-големия международен фестивал с франкофонска енергия, ще видим елегантната и мистична Имани, брилянтната LP, слънчевия дует Bon Entendeur и любимката на българската публика Елена Папаризо.

Промоционалните билети за тазгодишното бляскаво издание на Франкофоли в Пловдив свършиха и от днес билетите са с нови цени в мрежата на EVENTIM.

Поради засиления интерес от много съседни държави от миналата седмица билети за Франкофоли се продават и няколко европейски сайта в Гърция, Румъния и Хърватска: Viva.hrViva.gr и Vivabilet.ro

Френският фестивал Франкофоли се провежда на Гребната база в Пловдив – най-стария жив град в Европа. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY и БТВ Медиа Груп.

Прочетете още