Когато Любовта е „Самота“: LATIDA с музикален разказ за домашното насилие

Когато Любовта е „Самота“: LATIDA с музикален разказ за домашното насилие
23 Май 2023

Актьорите Кирил Недков и Йоана Цекова минават с танц през конфликтите като двойка във видеото

Ангелогласните LATIDA отварят нова глава в историята си на социално ангажирани артисти със „Самота“. Песента е посветена на домашното насилие, което ескалира в периода на пандемията, но е константен проблем в обществото ни и без извънредни фактори за изолация като COVID.

 „Насилието има много форми и лица. Доста често то се крие зад привидно перфектен живот в релността и в социалните мрежи. Зад паравана на тези отношения и зад затворени врати обаче се случва всичко грозно, което човешката природа може да предложи, когато приемеш партньора си за даденост. Когато оставиш демоните ти да изместят любовта, тогава се случва агонията на „Самота“, споделят LATIDA.

В режисираното от Марин Живков и екипа на FFN видео главни герои са Йоана Цекова, артист-балерина в столичния Музикален театър, и актьорът Кирил Недков. Йоана Цекова познаваме от сериала на bTV „Татковци“ и продукции като „Фантомът на операта“ и „Аладин“. Кирил Недков има в биографията си хитови сериали като „Войната на буквите“, „Мен не ме мислете“ и „Столичани в повече“. Сюжетът на видеото проследява двете паралелни линии на съществуване на една двойка – тази на танца на любовта, и другата, невидимата за чужди очи, на скандалите и малкия ад у дома.  

Продуцент на “Самота” е BON-BON Music в лицето на Рози Караславова. Музиката, текстът и аранжимента са дело на Яна Балева и Елизабет Нешева (LATIDA). Музикален продуцент на песента е Боян Христов, чието дело е и вокалния аранжимент. 

Видеото към „Самота“ е факт с подкрепата от Национален фонд култура.

Прочетете още