Камелия Тодорова с музикален квартет и бек вокално трио млади изпълнители

Камелия Тодорова с музикален квартет и бек вокално трио млади изпълнители
23 Ноември 2022

На 14 декември 2022 г., от 20.00 ч., в зала 1 на Топлоцентрала, център за съвременно изкуство ще се състои концерт „Вечната музика”, посветен на наближаващите новогодишни празници. Той е пътуване в световната музикална история с нови интерпретации, съвременен поглед и приемственост на българската музикална сцена.

Музикалната програма включва любими на поколения джаз стандарти - поп, рок, ритъм енд блус и соул хитове, интерпретирани от неповторимата Камелия Тодорова, артист безспорно доказал се на световната музикална сцена, заедно с млади, талантливи музиканти, които вече печелят сърцата на публиката. Те са студенти и вече поели по своя професионален път възпитаници на столични университети.

Аранжиментите на включените в концерта произведения са нови, дело на младия пианист и ръководител на квартета Юлиан Янев. Създадени са за този проект.

Сценичната видеопрограма към концерта „Вечната музика“, дело на режисьора Васил Къркеланов превръща коледния концерт в неповторимо изживяване.

„Класиката винаги е модерна. С младите ми колеги, прекрасни изпълнители, с много любов подготвяме този концерт. С него, искаме да поставим началото на един много любим период от годината, период в който насочваме най-добрите си мисли, намерения и желания към наближаващата нова година, период за споделени мигове с най-близките за нас хора. Ще зарадваме публиката с нов поглед върху класически мелодии от репертоара на изпълнители като Били Холидей, Ела Фицджералд, Дюк Елингтън и популярни песни на техни съвременни наследници като Марвин Гей, Арета Франклин, Queen и други. Ще представим и едни от най-красивите емблематични авторски песни от репертоара ми, изпълнени от талантливите ми колеги Елена Сиракова Катя Кръстева, Христина Нейкова и Мартин Константинов. Вярвам, че ще имаме една прекрасна топла вечер!“, споделя Камелия Тодорова.

Концертът ще се състои в зала 1 на Топлоцентрала. Залата е достъпна за хора със затруднено придвижване. За тях, както и за студенти и ученици има намалена цена на билетите.

Прочетете още