Избираме победителите за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2023!

Избираме победителите за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2023!
13 Април 2023

БГ Радио – медията, която повече от двайсет години подкрепя и популяризира родната поп и рок музика, представи номинациите на слушателите си за Годишни Музикални Награди 2023!   

Над 25 000 слушателя на БГ Радио гласуваха за своите любими изпълнители на www.bgradio.bg и вече са ясни номинираните във всички 10 категории за Годишни Музикални Награди на БГ Радио - единствените музикални награди в България, чиито победители се решават изцяло от слушателите.

За да разкрият дългоочакваните имена, в студиото на БГ Радио бяха Мариан Бачев, Стенли, Петя Дикова, Костадин Филипов, Деси Бакърджиева, Юлиан Вергов, Софи Маринова, Ваня Щерева, Рафи и Papi Hans. Заедно с Боги, Деси, Наско и Цвети те имаха честта първи да научат имената на номинираните и да ги съобщят на живо в ефира на БГ Радио.

С най-много номинации са едни от дебютантите тази година Молец с 5 номинации, следвани от Миро и Любо Киров с по 4 номинации. Веднага след тях се нарежда Михаела Маринова с 3 номинации. Видеоклиповете на Молец към „Силна” и „7 дни”, и на Миро и ALMA към „Повече” също са сред номинираните тази година.

Специалната награда БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика е и единствената статуетка, която се определя от eкипа на БГ Радио. Тази година статуетката ще бъде връчена на поета и автор на текстове Александър Петров. Някои от най-красивите български текстове са негово дело. След тях са „Богатство", „Нашият град", „Любовта, без която не можем", „Жулиета", „Бъди какъвто си" на група Тангра, „Танго", „Присъда", „Маската",„Животът" на Лили Иванова, „По пътя" на Щурците,  „В друго време, в друг свят" на Сигнал,  „Оставаме" на Маргарита Хранова и Вили Кавалджиев, „Тук и сега" на D2  и много други. 

Церемонията по връчване на Годишни Музикални Награди 2023 на БГ Радио ще се състои на 27 май, 20:00ч. в зала Колодрум, Пловдив. Билети може да намерите в мрежата на kupibileti.bg

Тази година сцената ще се превърне в невероятно 360° изживяване и ще създаде незабравими моменти за зрителите в зала Колодрум, Пловдив като предостави видимост от всяко място спрямо ценовия избор на билет.
Децата до 5 години влизат безплатно, но само с родител и без право на седящо място.
Внимание, в сектор "БГ Фен Зона" се допускат само лица над 12 години.
Декларация за придружител от ТУК.

Ето и всички номинирани за Годишни Музикални Награди 2023 на БГ Радио:

БГ ПЕСЕН
Братя Аргирови и Тони Димитрова – „Срещу вятъра“ музика: Благовест Аргиров
Молец – „7 дни“  музика: Poби Hикoлoв
Миро x ALMA – „Повече“ музика: Крум Георгиев
Михаела Маринова – „До безкрай“ музика: Михаела Маринова, Павел Николов и Иво Добрев
Любо Киров – „Усеща се сила“ музика: Любо Киров

БГ ТЕКСТ
Молец – „7 дни“ текст: Крис Макаров, Юли Славчев
Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ текст: Ицо Хазарта
Миро x ALMA – „Повече“ текст: Миро и Крум Георгиев
Мария Илиева – „Любов“ текст: Мария Илиева
Любо Киров – „Усеща се сила“ текст: Любо Киров

БГ АЛБУМ
Любо Киров – „Целуни ме“
DARA – „Родена такава“
Papi Hans – „12“
V:rgo – „Lotus“
Михаела Маринова – „До безкрай“

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛ 
Любо Киров
Графа
Миро
Ицо Хазарта
Papi Hans

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛКА
Михаела Маринова
DARA
Рут
Мария Илиева
Михаела Филева

БГ ДУЕТ/ТРИО/ВОКАЛНА ГРУПА
Молец
Шик
СкандаУ
Ритон
Torino & Pashata

БГ КОМБИНАЦИЯ
Братя Аргирови и Тони Димитрова
Б.Т.Р. и Ахат
Графа и Белослава
Молец и Мила Роберт
Миро x ALMA

БГ ГРУПА
Остава
Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени
Керана и Космонавтите
Б.Т.Р.
П.И.Ф.

БГ ДЕБЮТ
Молец
Виктория Главчева
Борис Христов
Jupiter 7
Ra.Ya

БГ ВИДЕОКЛИП
Молец – „7 дни“ режисьор: Крис Захариев
Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ режисьор: Supers4upen
Рут – „Moving On“ режисьор: Мартин Петров
Молец и Мила Роберт – „Силна“ режисьор: Крис Захариев
Миро x ALMA – „Повече“  режисьор: Жоро Пеев

Вторият етап на гласуването стартира на 14 април. Слушателите могат да дадат гласа си за своя фаворит във всяка категория на www.bgradio.bg. Победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио. Подкрепете своите фаворити и гласувайте за Годишните Музикални Награди на БГ Радио!

За повече подробности за Годишните Музикални Награди 2023 слушайте БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение RADIOPLAY. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.  

За трета поредна година над церемонията ще работи и международен екип, оглавен от Марвин Дайтман – творческият двигател, който стои зад някои от най- пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс Евровия през последните години.

Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2023 се реализират с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Община Пловдив, Vivacom, Easy Credit, Nescafe Dolce Gusto и Аптеки 36,6. Медийни партньори са NOVA и радио и телевизия CITY.

Прочетете още