Да подобрим своя рекорд в ходенето пеш и да превърнем София в най-активния град!

Да подобрим своя рекорд в ходенето пеш и да превърнем София в най-активния град!
10 Септември 2021

Тази година най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас Нестле за Живей Активно! те предизвиква да подобриш своя пешеходен рекорд. Да, точно така – именно ходенето пеша е най-лесното физическо натоварване, което всеки един от нас може да предприеме и да превърне в своя ежедневна рутина. Тази година, освен че ще подобрим своето състояние, от екипа, който стои зад инициативата са подготвили и много забавни предизвикателства, в които да се включим и с които да печелим награди и същевременно да превърнем своя любим град София в най-активния. „Подобри своя рекорд“ е мотото тази година на Нестле за Живей активно! в града, с което за 16-та поредна година ще докажем, че ако днес изминем 1000 крачки, то утре можем да ги направим 2000, а защо не и 6000 крачки, които е доказано, че могат значително да подобрят нашия метаболизъм, да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания и същевременно да подобрят нашето настроение.

Основната мисия на Нестле за Живей Активно! е да промотира движението и балансираното хранене, доказвайки, че те подобряват качеството ни на живот, борейки се с един от най-големите проблеми на съвременното общество – затлъстяването. Чрез своите ежегодни събития кампанията е мотивирала над 450 000 българи да изберат движението. Тази година, заедно с Нестле за Живей Активно! те предизвикваме да се включиш, да дадеш своя личен принос и заедно да докажем, че София може да бъде сред най-активните физически градове в света.

Как да се включим?

В рамките на Европейската седмица на мобилността, Нестле за Живей активно! те предизвиква да оставиш своята кола и да избереш да се придвижваш пеша. Между 16-и и 22 септември, 5 столични парка ще се превърнат в пешеходни маршрути, по които ще срещнем куп предизвикателства. Спазвайки всички мерки във връзка с пандемията, всеки може да избере удобно за него време, да събере приятелите си и семейството и да се впусне в забавното предизвикателство. Своя принос в крачки може да отбележи на специално създадената от лидерите в ГИС системите у нас ЕСРИ интерактивна карта. Каним всички да преминат през специалните пешеходни маршрути в Южен парк,  Западен парк, Борисова градина,  Северен парк и Южен Парк 2 (градинката зад музея „Земята и хората“), и веломаршрута  от Борисова градина до Южен парк, минавайки през Ловен парк. Търсете специалните знаци на Нестле и част от нашите брандове по всеки маршрут, изпратете ни снимка как изпълнявате посочените упражнения като съобщение във Фейсбук страницата ни и участвайте в томбола за много награди.Те ще бъдат изтеглени след края на кампанията и обявени на сайта на nestle.bg

5-те маршрута са: Борисова година; Южен парк, Южен парк 2 (зад музей „Земята и хората“); Западен парк; Северен парк и специален веломаршрут – от Борисова градина до Южен парк, минавайки през Ловен парк.

Кой ще се включи?

Грабвайте удобни обувки, тротинетки, велосипеди и изберете най-удобния маршрут за вас. Това ще направят и посланиците на Нестле за Живей Активно! - Олимпийските медалисти Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Екатерина Дафовска, волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владимир Николов. Към тях тази година се присъединяват още националният отбор по таекуондо, Българската федерация по спортна акробатика, Българската федерация по лека атлетика, както и още Олимпийски шампиони – ансамбълът ни по художествена гимнастика. А ако се чудим как да загреем преди да се впуснем в предизвикателството, може да го направим като истинските шампиони – Боряна Калейн и сутрешната й рутина за старт на деня. Малко по-интензивна тренировка предлагат и най-добрите таекуондисти у нас – тук.

Предизвикателствата не спират

Люлин, Младост, Лозенец, Сердика, Илинден или Красна поляна – кой е най-активният квартал на София? Само още два дена и ще приключи първият етап от надпреварата на районните кметства в София. На 16 септември ще преброим крачките на всички 24 района в София, които се включиха в специална надпревара, която да определи в кой квартал на София са най-ходещите пеш. В продължение на 12 дни всеки може да въведе своя принос с извървените крачки, а големият победител ще бъде обявен на 20 септември. Имате само още два дена да се включите тук и да допринесе за това неговият квартал да спечели голямата награда – обновяване на спортна площадка.

Повече за Нестле за Живей активно!

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г. „Нестле за Живей Активно!“ успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините. През 2020 г. за първи път се проведе и зимното издание в Боровец, с подкрепата на Бороспорт и община Самоков, а през 2021 г. зимното издание се повтори и то за първи път на две места едновременно – Витоша и Пампорово.

През последните 16 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и Министерство на младежта и спорта.

Прочетете още