Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември, ясни са и водещите

Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември, ясни са и водещите
6 Декември 2019

Организаторите на Евровизия продължават да радват феновете на конкурса с новини за най-голямата музикална надпревара в света. След като тази седмица представиха дизайна на модерната и авангардна сцена, те разкриха и датата, на която ще започне продажбата на билети за шоуто - 12 декември. Бяха обявени и имената на водещите, които ще се грижат за доброто настроение на зрителите по време на двата полуфинала и големия финал на 12, 14 и 16 май. Това са Едсилия Ромпли, Шантал Янцен и Ян Смит. И трите конкурсни вечери ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 от 22 часа. 

Пропуските ще бъдат в продажба от 12 декември и могат да бъдат закупени от официалния сайт на организаторите - tickets.songfestival.nl.

Най-скъпи са билетите за големия финал - цели 250 евро. Най-евтините пропуски за шоуто на 16 май са 90 евро. Цените на билетите за всички репетиции са значително по-ниски, като се предлагат такива и за 20 евро. Част от пропуските за конкурса ще бъдат предоставени безплатно на жители на Ротердам с ниски доходи. За тази цел организаторите са отделили 500 места за финала и 1000 за всеки от двата полуфинала.

На 28 януари ще бъде изтеглен жребия, който ще определи в кой от двата полуфинала на Евровизия 2020 ще участва България. 

Прочетете още