„Аз тренирам таекуондо“ - онлайн видео уроци и онлайн таекуондо състезание

„Аз тренирам таекуондо“ - онлайн видео уроци и онлайн таекуондо състезание
3 Декември 2020

В края на предизвикателната и несигурна обстановка на 2020, Посолството на Република Корея в България, Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо стартират съвместната кампания „Аз тренирам таекуондо“, за да запознаят българската публика с красотата и ценностите на бойното изкуство и олимпийски спорт таекуондо. За целта ще се използват онлайн видео уроци и състезание с мотивиращ награден фонд. Инициативата има и друга цел – да помогне да се минимизират негативните физически и психически човешки състояния, причинени от актуалната социална изолация чрез приятна и безопасна спортна активност у дома.

Кампанията е част от проявите, свързани с 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Република Корея и Република България. Посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джинкю споделя, че така „задълбочаваме сътрудничеството си в сферата на таекуондо, което става все по-популярно както в България, така и в световен мащаб.“

Първият от серията със седем видео урока вече е онлайн в YouTube канала на Посолството на Република Корея в България. Същият ще се излъчва и в програмата на Българска Национална Телевизия, както и на фейсбук страниците на Българската Федерация по Олимпийско таекуондо и НСА „Васил Левски“. Видеата представят всички форми в таекуондо до черен колан, така наречените – пумсе – поредица от движения за бой с въображаем противник. Онлайн видео уроците са професионално заснети с участието на Ива Борисова – национален състезател по пумсе и част от Демонстративния отбор към Българската федерация по Олимпийско таекуондо и Димитър Аврамов – преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и мениджър на демо отбора.

Пумсе формите са визуализирани достъпно и достатъчно разбираемо дори и за непрофесионалисти, със записани ясни инструкции от треньор. Срокът за участие в онлайн състезанието е 23 декември, победителите ще бъдат обявени на 30 декември, такса за включване – няма, като не е нужна каквато и да е квалификация или практика в таекуондо, за да може всеки да има реален шанс да спечели. Основните принципи, които  спортът таекуондо пропагандира са чест, уважение, дисциплината и феър плей. Единственото условие е, участниците да запишат видео със свое изиграване на едно пумсе от показаните – прецизни и артистични, да го качат онлайн на своя профил във фейсбук или инстаграм с хаштаг #2020taekwondobulgaria.  

Наградният фонд, за който ще се състезават всички участници в онлайн състезанието, е 3 600лв, като първите десет видео клипа с най-много харесвания в социалните мрежи във всяка от 6-те категории, ще бъдат оценявани от специално избрано жури на финала.

Очаквайте детайли за членовете и датата на финала съвсем скоро.

Прочетете още