Авторски концерт на Михаил Йосифов с Биг бенда на БНР

Авторски концерт на Михаил Йосифов с Биг бенда на БНР
9 Ноември 2021

В следващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР представя Авторски концерт на Михаил Йосифов - един от най-обичаните и утвърдени български музиканти, тромпетист с характерен атрактивен и виртуозен стил, автор на музика и на аранжименти за десетки клубни и студийни проекти, които се открояват с неподражаем творчески почерк.  

На 18 ноември в Първо студио на БНР от 19.00 часа публиката ще има възможността да се наслади на прекрасна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов специално за Биг бенда. Концертът включва и песни, създадени от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист в концертната вечер. Тя ще представи част от песните, които вече са хитове „На моята тераса", „Околосветско пътешествие", „Стъпки в пясъка", и са включени в проекта „Съвременен джаз с българска лирика".  

Професионалната кариера на Мишо Йосифов започва с Биг бенда на БНР. Работил е многократно като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките автори на музика и аранжименти, създадени за него. Също така е двигателят в създаването на различни успешни музикални проекти като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, BG VINTAGE, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets (авторска програма за четири тромпета), както и е аранжирал музиката на Йосиф Цанков за албума „Онзи вятър от първата среща", който беше издаден през есента на 2020.

В последните години той активно работи с неговия джаз секстет и с актрисата и певица Милица Гладнишка, с младата и талантлива певица Велека Цанкова, както и с други от студентите му от НМА “Проф. Панчо Владигеров”, с любимката на българската публика Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски, както и свири и записва с различни джаз формации.  

Прочетете още