Арт-базар и благотворителен концерт – събират се средства за две деца с увреждания

Арт-базар и благотворителен концерт – събират се средства за две деца с увреждания
18 Януари 2019

Александра на десет години с микроцефалия. Тъй като в държавата ни нейното състояние се счита за нелечимо и по закон не може да бъде открита дарителска сметка, ще опитаме да подпомогнем закупуването на вертикализатор - специален терапевтичен стол. Не се отпуска от държавата. Този стол препядства допълнителни изкривявания, които съответно водят до влошаване състоянието й и необходимост от операции. Вертикализаторът, който вече е поръчан за Александра, е на стойност 3050 лв., които са непосилни за семейството й.

Ангел на единадесет години с диагноза ДЦП - ТЕЛК 100% инвалидност. Ангел се отглежда от баба си Лили, която в държавата ни не се води негов родител и по тази причина не може да получава финансова помощ. Има нужда от закупуването на дърва за зимата, както и на неща от първа необходимост.

Също така средства ще бъдат отделени и за погасяване на дългове на родители на деца с увреждания към ЧСИ. Помощите, които се отпускат на лица с увреждания над 18-ет годишна възраст, независимо от степента на увреждането, са в размер на 138.00 лева месечно. Има случаи, в които ЧСИ са описвали за изземване дори инвалиден стол.

Програма на събитието

18.00 ч стартира Арт-базара - предметите са изцяло дарени от художници, приложници, от майки на деца с увреждания и са ръчна изработка.

20.00 ч Мария Лалева с романа си  "Живот в скалите" - бестселър номер едно в България, под акомпанимента на пианиста Милко Милков.

20.30 ч Милко Милков - пиано

21.30 ч Jam-Sеssion с участието на Васко Кръпката – вокал, Веселин Веселинов - Еко – бас, Росен Пенчев – китара и Драган Милев - Дари - перкусии и хармоника.

Прочетете още