36-ото издание на Аполония ще оживи Созопол с разнообразна програма

36-ото издание на Аполония ще оживи Созопол с разнообразна програма
12 Август 2020

За 36-а поредна година Празниците на изкуствата Аполония ще зарадват своите многобройни почитатели. Официалното откриване на фестивала тази година ще бъде на 1 септември и събитията ще продължат до 6 септември в Созопол

Дългоочакваният Фестивал отново ще представи редица вълнуващи изпълнения, премиерни филми и театрални представления, като всички ще се проведат под открито небе

В програмата на 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония ще се включат едни от най-обичаните съвременни музиканти и групи, като Любо Киров, Влади Ампов – Графа, Ицо Хазарта и група „Фондацията“, които ще изпълнят на сцената хитовите си песни – „Всички пътища водят към теб“, „Ти грееш“, „Дива роза“, „Имам човек“ и много други. БГ Радио е медиен партньор на Фестивала.

Почитателите на българското кино ще имат невероятната възможност да гледат премиерните продукции „Страх“ на Ивайло Христов и „Мълчание с достойнство“ с режисьор Адела Пеева, а един от най-ярките акценти по време на Фестивала ще бъде излъчването на късометражните анимационни филми, „Сляпата Вайша“ и „Физика на тъгата“ на художника и режисьор Теодор Ушев.

Изненада в тазгодишния майсторски клас, воден от големия оперен певец Орлин Анастасов, ще бъде участието на популярната руска пианистка и диригент Лариса Габитова. По традиция, класът ще завърши с концерт на участниците, като част от програмата на Аполония 2020.

По време на Фестивала посетителите ще могат да се насладят и на няколко премиери на книги, сред които са „Аполония Понтийска. Колекции на Лувър и български музеи“, „Земното щастие“ на Георги Лозанов, а Стефан Вълдобрев ще представи своята първа „Книга на песните“.

Билети за Фестивала може да закупите от Eventim.

Прочетете още