Спечели уикенд за цялото семейство на Карнавала в Габрово!

Община Габрово и БГ Радио ви предоставят уникалната възможност да посетите Карнавала в Габорово. Включи се в играта от 8 до 11 май като отговориш правилно на въпросите и можете да спечелиш уикенд за цялото семейство /двама възрастни и до две деца/ на Карнавала в Габрово!

Тази година емблематичното за Габрово събитие – Карнавала, ще се проведе на 19 май под мотото - „Габрово – мой малък Брюксел“.

Всяка година в карнавалното шествие се включват хиляди участници от България и чужбина. Традиционно в шествието се включват и представители на побратимения на Габрово белгийски карнавален град Аалст. На няколко места по трасето са разположени коментаторски пунктове, от където зрителите получават повече информация за преминаващите в момента участници. Кулминацията на Карнавала е ритуалното  отрязване на опашката на габровската котка с огромна ножица, като честта да направи това най-често се пада на кмета на Габрово.

През фестивалната седмица се провеждат изложби, открити сцени. Провежда се и Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, организирано от Дом на хумора и сатирата. Вечерта след карнавалното шествие в Габрово се провежда „Нощ на музеите“.

КАРНАВАЛНА ПРОГРАМА

Допълнителна информация за Карнавала може да намерите във Facebook.

Играта не е активна!