Състезанието по правопис „Пазим езика си“ става национално

Състезанието по правопис „Пазим езика си“ става национално
13 Март 2019

Състезанието по български език „Пазим езика си“, организирано от гражданското сдружение „Живата вода на България“, тази година става национално. Първото издание на състезанието беше през миналата година. Като пилотно то събуди голям интерес от страна на ученици, учители и родители.

Пазим езика си 2019“ срещна широка подкрепа, като зад него застанаха всички университети в България, в които се изучава специалност „Българска филология“ –  Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“,  Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ и Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, както и Българската академия на науките (БАН). Логистичен партньор на състезанието по български език е Министерството на образованието и науката.

През тази година всички ученици от страната в V и VI клас ще могат да се съревновават помежду си, като покажат колко добре владеят българския език. Стремежът ни е чрез „Пазим езика си“ да ангажираме учениците малко по-нестандартно да подобряват своите правописни и граматически познания. И да събудим у тях любовта към родния език, както и желанието да стават все по-добри в използването му. Състезанието е за всички, не само за отличници“, заяви председателят на управителния съвет на „Живата вода на България“ г-жа Десислава Радева.  

Участниците в „Пазим езика си“ тази година ще са разделени в две възрастови групи - V клас и VI  клас. Те ще се състезават в два изпитни кръга - на 20 април и 11 май. Крайният срок за записване в училищата по места е 13 април

Повече информация за конкурса и неговия регламент можете да видите на сайта на сдружението ТУК.

Прочетете още