Стоянка Мутафова чества юбилей „70 години на сцена” на 2 февруари

Стоянка Мутафова чества юбилей „70 години на сцена” на 2 февруари
7 Януари 2019

На 2 февруари в зала 1 на НДК великата и неповторима Стоянка Мутафова ще отбележи „70 години на сцена”!

На сцената ще стъпят и много нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят. Сред тях ще са самата Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „Тоника Домини” и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена.

Билети могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на „Арена Армеец”, книжарици Booktrading и бензиностанции ОМВ.

„Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. е в Народния театър.

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: "За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко".

Прочетете още