Премиерата на фотоалбума „100 ЛИЦА НА ТЕАТЪРА“

Премиерата на фотоалбума „100 ЛИЦА НА ТЕАТЪРА“
22 Октомври 2020

Седмица преди Националните награди „Икар 2020“ и в навечерието на Стогодишнината на Съюза на артистите в България, ще бъде отбелязана премиерата на луксозното издание на Фотоалбума „Сто лица на театъра“, реализиран с подкрепата на Националния дарителски фонд „13 века България“ и Министерството на културата на Република България.

Фотоалбумът представлява навременен акт на дължима почит към паметта на онези български творци, които са утвърждавали необходимостта от високи художествени цели и идеали в историята на българския театър. Всички те, проправяли пътя на съвременната ни сцена, вълнували и очаровали поколения българи, оставяли ярки следи с години.

В това първо по рода, обема и задълбочеността си издание тези сто именити наши артисти са представени чрез над 500 фотографии, уловили мигове от вечността на творческия им полет, артисти, посели „смелите мечти и светли вдъхновения“ в театралния ни живот, артисти-величия в нашата история.

Фотоалбумът „Сто лица на театъра“ е дело на екип в състав Тинка Николова, Елена Ангелова, Велислава Смилянова, Илко Ганев и Румяна Николова с консултант проф. д. изк. Николай Йорданов, като изданието съществува на български и английски език в превод на Сава Драгунчев. Графичното оформление е на младия дизайнер Николай Димитров.

Прочетете още