Обявиха финалистите в Effie® Awards България 2022

Обявиха финалистите в Effie® Awards България 2022
23 Ноември 2022

Effie България обяви финалистите в петнадесетото издание на престижния конкурс, отличаващ ефективността на маркетинговите комуникации. Претенденти за отличието Effie са кампании и комуникационни активности, доказали максимална ефективност по измерими критерии, реализирани в периода 1 януари 2021 – 31 август 2022 година. Тази година, благодарение на въвеждането на категория „Устойчив успех“, агенции и компании имаха възможност да демонстрират ефективността на маркетинговите комуникации за повече от 3 години.

Доказали се специалисти от различни области на бизнеса оценяваха най-ефективните маркетингови комуникации в конкурса и определиха най-съвършено изпълнените кампании, които достигнаха до финалния кръг. Списък с финалистите в Effie България 2022 е публикуван тук.

Победителите ще бъдат обявени по време на официална церемония на 13 декември 2022 година. Билети за събитието могат да бъдат закупени през https://www.effiebulgaria.org.

Наградите Effie са глобален форум с мисия да водят, вдъхновяват и награждават маркетинговата ефективност и професионалистите зад най-ефективните практики. Наградите са отворени за всички агенции, рекламодатели и търговски марки, които искат да бъдат признати за най-ефективните си маркетингови усилия, които са се отличили и са постигнали реални, измерими резултати. Всяка година Effie Worldwide обобщава резултатите на финалистите и победителите от конкурсите по света и публикува класация на най-ефективните компании и марки - Effie Index. Когато една кампания стане финалист или получи награда, агенциите и рекламодателите, подали заявката, се включват в статистиката за класацията.

След обстоен анализ на резултатите от програмите Effie, на отличените компании и агенции в целия свят през 2021 година, Effie Worldwide обяви Effie Index 2021, в който са включени победителите и финалистите, обявени между 1 януари и 31 декември 2021.

В класацията за независими агенции на 12-о място в Европа и 31-о в света застава Noble Graphics – най-ефективната агенция в Effie България 2021. Втората агенция в локалната класация – proof. – застава на 30-о място в класацията на независимите агенции в Европа, респ. на 72-о място в глобалната класация.

Победителите и финалистите от тазгодишното издание на Effie България ще попаднат в Effie Index за 2022 година, който ще бъде определен през следващата година.

Конкурсът Effie България се организира от Българска асоциация на комуникационните агенции (БАКА), като тази година се провеждат под наслов „Съвършено свършена работа“.

Прочетете още