Нова песен на Mr. Moon с Мирослава Кацарова

Нова песен на Mr. Moon с Мирослава Кацарова
2 Юни 2021

Името на новия сингъл на Mr. Moon, заедно с джаз певицата Мирослава Кацарова, е „Уча се да бъда с теб“.

Mr. Moon (Младен Димитров) е барабанист, DJ и продуцент. Той е и част от всички проекти през последните години на Мира Кацарова. Сега обаче двамата са заедно в малко по-различна артистична комбинация от тази, на която обичайно сме свикнали – тук той е DJ и е автор на проекта, Мира е автор на текста, а парчето е извън стилистиката на джаза и ни потапя в лаундж и соулфул музиката. В записа участват още пианистът Мирослав Турийски и китаристът Ангел Дюлгеров.

„По лек и непретенциозен начин се опитвам да разкажа за трудно достижимата лекота на живота, на човешките отношения, на обичта. Лекотата и свободата са в осъзнаването, в разбирането на другите. Обичта не е даденост, трябва внимателно да я обгрижваме всеки ден, защото прекъсне ли се нишката ѝ, прекъсва се и лекотата“, казва Мирослава Кацарова за текста.

Песента също така ще бъде включена като бонус трак в предстоящия – четвърти албум на Мирослава Кацарова. „Уча се да бъда с теб“ е песен с електронни елементи, свързана със съвсем различна музикална естетика от останалите песни в албума, които са изцяло акустични. Заглавието на албума е „Теменужена“ и включва 9 авторски композиции. В него са въвлечени още музикантите Мирослав Турийски, Младен Димитров, Веселин Веселинов-Еко, Николай Карагеоргиев, Владимир Карпаров, Христо Минчев и струнният квартет на Ивелина Христова, Диляна Давидова, Мария Венкова и Антоанина Юрганджиева.

Прочетете още