Мариус Куркински за красотата в хаoса в СТАРТЕР – сутрешният блок на БГ Радио със Симеон и Богдана

Мариус Куркински за красотата в хаoса в СТАРТЕР – сутрешният блок на БГ Радио със Симеон и Богдана
12 Януари 2021

В Деня на българското кино Мариус Куркински ще бъде гост в Стартер – сутрешният блок на БГ Радио със Симеон и Богдана. Творецът дръзна да се потопи отново в музиката след години мълчание. Поводът е съвместното му парче с Боро Първи – рап хита „Черни очила“. Песента е създадена с мисълта за дует, в който ще участва актьорът и режисьор. Мелодията, която пее Куркински в „Черни очила“ е от детството му, а текстът е вдъхновен от пиринската песен „Расти Боре“.

Много пъти през тези години са ме питали „Защо спря да пееш?“ Театърът ми е достатъчен и се затварям в него…“ казва Мариус. Въпреки тази позиция Куркински решава да се отвори отново за музиката след предложението на Боро Първи. Впечатлен е от личния момент при писането на песента и застава зад проекта с цялото си сърце.

Ако има две пиеси пред теб едната е чисто нова драматургия, а другата класика към коя ще посегнеш? Как Мариус Куркински успява да открива красивото в хаоса? Отговорите на тези и други въпроси отправени към твореца можете да чуете утре, 13 януари в интервюто с Мариус в Стартер – сутрешният блок на БГ Радио със Симеон и Богдана в 08:00 часа след новините по БГ Радио.

Прочетете още