Конференцията „Аутизмът не е присъда!“ представи полезна информация за хората с аутизъм

Конференцията „Аутизмът не е присъда!“ представи полезна информация за хората с аутизъм
15 Ноември 2019

От 11 до 13 ноември в София се проведе Първата международна конференция „Аутизмът не е присъда!“. Форумът събра на едно място водещи експерти в областта, които споделиха ценни съвети от своя професионален опит в работата си с деца с аутизъм. По време на уъркшоповете, част от форума, участниците получиха полезни практически решения на най-често срещаните трудности, които хората, засегнати от проблема, имат.

Днешната конференцията отново ни показва, че всички трябва да бъдем ангажирани с тази кауза, децата и родителите имат нужда от подкрепа и всички ние трябва да бъдем до тях“, с тези думи посланикът на Кралство Дания – Н. ПР. г-н Сьорен Якобсен, откри събитието. Зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева допълни, че темата за приобщаващото образование е изключително актуална и конференцията е поредната стъпка на сдружение „Аутизъм днес“ към „подобряването на благосъстоянието както на децата с аутизъм, така и на техните родители.

Всеки от дните на форума завършваше с практически работилници, по време на които участниците успяха да получат експертни мнения за своите въпроси, да споделят опит и да получат ценни насоки и конкретни примери за преодоляване на различните затрудненията, които срещат хората с аутизъм в ежедневните си дейности. В конференцията се включиха както родители, така и специалисти в областта, които заедно успяха да очертаят нови стъпки към подобряването качеството на живот на хората, засегнати от аутизма.

Със своето присъствие форума уважиха още д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София, Калоян Дамянов, директор на РЦПППО – София, Калин Терзийски и Ники Кънчев.

Прочетете още