Какви са най-новите възможности за терапия на хората с аутизъм?

Какви са най-новите възможности за терапия на хората с аутизъм?
7 Ноември 2019

На 11 ноември от 10:00 ч. в Театро (бивш Модерен театър) София официално ще бъде открита Първата международна конференция „Аутизмът не е присъда!“, която ще повдигне важни въпроси, свързани с диагностицирането, социалната интеграция и възможностите за успешна адаптацията към околния свят на хората от аутистичния спектър.

В откриването ще се включат Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Н. ПР. г-н Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания в България, д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – София, Калоян Дамянов, директор на РЦПППО – София, Ники Кънчев и Елена Петрова. Лекторите на форума ще бъдат водещи международни експерти в областта на аутизма, които ще представят най-новите изследвания и методи за терапии на хората с подобни проблеми.

Поради широкия спектър от теми, които ще бъдат засегнати по време на конференцията, тя е изключително полезна както за специалисти в областта – психолози, логопеди, специални педагози, терапевти, лекари, хора, ангажирани в научните изследвания в областта, така и за учители, родители и други засегнати от проблема. По време на форума ще бъде осигурен превод на български език.

Прочетете още