Васил Найденов се качва за първи път на сцената на Годишните Музикални Награди на БГ Радио!

Васил Найденов се качва за първи път на сцената на Годишните Музикални Награди на БГ Радио!
10 Май 2018

Остават броени дни до най-бляскавото музикално събитие за съвременната българска поп и рок музика - Годишните Музикални Награди на БГ Радио!

Тази година на сцената на 16 юни в Благоевград, парк Македония ще стане ясно кои изпълнители и заглавия получиха най-много от слушателските гласове, а на сцената ще видим изпълнения на: АХАТ, Васил Найденов, Ирина Флорин, Мистерията на Българските гласове,  Михаела Маринова, Михаела Филева, Поли Генова, Рут Колева, Стенли, СкандаУ,  4Magic, EVA, DARA и Pavell&Venci Venc'.

Ключов емоционален момент в церемонията се очаква да бъде връчването на почетна награда на композитора, написал едни от най-красивите български песни – Тончо Русев. Специално за него на сцената в Благоевград на Годишни Музикални Награди на БГ Радио за първи път се качва Васил Найденов

Церемонията в Благоевеград е с начален час 21 ч. на 16 юни, а пищното шоу ще може да гледате по Нова ТВ на следващия ден, 17 юни, от 22.30 ч. В деня на церемонията БГ Радио ще излъчва специална програма директно от мястото на сцената, за да проследи всички вълнуващи детайли около подготовката на спектакъла.

На звездно парти в столичен клуб БГ Радио обяви номинираните за Годишните музикални награди 2018! Над 16 хиляди души гласуваха от 3 март до 9 май и техните гласове определиха кои са петте  песни и изпълнители, които се състезават във втория етап на гласуването, който започна в първите часове на 11 май. Ето и номинираните:

БГ Дебют 2018
Papi Hans
Кристиан Грънчаров
Радко Петков
Митко Петров,
Мила Роберт

БГ Дует/трио 2018
Криско и Pavell & Venci Venc’
Pavell & Venci Venc’
Алекс и Влади 
Pavell & Venci Venc’ и Михаела Филева
Авеню

БГ Видеоклип 2018
„Недей“ – DARA, реж. Люси Иларионов
„Гълъбо“ – Миро, реж. Васил Стефанов и Стефка Николова
„Антилопа“ – TITA, реж. Кирил Киров - Кико
„Мафия“ – Скандау, реж. Люси Иларионов
„Любов“ – Pavell & Venci Venc’ и Михаела Филева, реж. Михаела Филева, Павел Николов, Венцислав Чанов

БГ Албум 2018
„Знам – най- доброто от Любо Киров“ – Любо Киров
„Longest album“ – Deep Zone Project
„Дух“ – Дичо
„Златен Ритон“ – Ритон
„Небесен“ – Ангел Ковачев

БГ Текст 2018
„Недей“ – DARA, текст: Павел Николов и Дарина Йотова
„Гълъбо“ – Миро, текст: Вида Пиронкова
„Няма такава жена“ – 100 Кила, текст: Явор Янакиев
„Може би аз, може би ти“ – текст: Владимир Ампов – Графа
„Герои“ – Криско и Pavell & Venci Venc’, текст: Кристиан Талев, Павел Николов, Венцислав Чанов,Димчо Емилов


БГ Група 2018
Б.Т.Р.
Скандау
Deep Zone Project
Остава
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

БГ Изпълнител 2018
Графа
Криско
100 Кила
Миро
Любо Киров

БГ Изпълнителка 2018
DARA
TITA
Михаела Филева
Михаела Маринова
Поли Генова

БГ Песен 2018
„Няма такава жена“ – 100 Кила
„Мафия“ – Скандау
„Недей“ – DARA
„Гълъбо“ – Миро
„Герои“ – Криско и Pavell & Venci Venc’

Във вечерта на номинациите Йорданка Христова, носител на наградата БГ Вдъхновение 2017 обяви кой ще бъде носител на наградата на името на Ана-Мария Тонкова тази година. Тази награда се определя от екипа на БГ Радио и се присъжда на музиканти и изпълнители, които оставят ярка диря в съвременната музикална история. Тази година носител на наградата е легендарната рок група Ахат.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, ще получи забележителният хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят. С няколко номинации и една награда Грами и 20 години след последния си издаден студиен албум, певиците от Мистерията на българските гласове са готови с нов проект. Албумът „BooCheeMish“, композиция от който ще изпълнят на церемонията, е с участието на един от най-ярките световни гласове – австралийката Лиса Джерард.

Победителите в категориите изпълнител, изпълнителка, дуо/трио, група, дебют, текст, албум, видеоклип и песен ще бъдат избрани от слушателите на радиото. Гласуването тече на www.bgradio.bg, а последен срок е 00:00 на 15 юни.

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

Гласувайте за Годишните Музикални Награди на БГ Радио, защото победителите избирате вие!

Прочетете още