Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу
18 Май 2020

Милиони зрители в цял свят проследиха на живо от Нидерландия специалното шоу на Евровизия „Europe Shine A Light”. БНТ и още 46 обществени телевизии обединиха милиони хора от цяла Европа и Австралия чрез музиката в съботната вечер. Шоуто представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020 в Ротердам и много от най-големите звезди на конкурса.

Виктория, която трябваше да представи България с песента "Tears Getting Sober", ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 г. Песента ѝ се превърна в един от големите хитове от отмененото издание, а след шоуто влезе в дигитални музикални класации на Великобритания, Холандия, Исландия, Норвегия, Германия, Кипър, Дания, Швейцария, Белгия, Австрия, Швеция и Австралия.

Виктория се обърна с искрено послание към зрителите на Евровизия и заяви: „Надявам се музиката да ни донесе надежда, кураж и радост. Песента ми разказва историята как да откриеш силата и да преодолееш трудни времена.“

В шоуто взеха участие едни от най-големите звезди на конкурса, сред които са победителите от Евровизия - Нета от Израел,  Монс Зелмерльов от Швеция, Мария Шерифович от Сърбия и Дънкан Лорънс от Нидерландия. Победителката от Евровизия 2007 Мария Шерифович представи нова специална версия на песента си „Молитва“.

Една от големите изненади в събота беше емоционалната реч на Бьорн Улвеус от шведската група АББА, които печелят конкурса през 1974 в Брайтън. Той заяви: „Евровизия е страхотна платформа за артистите. Конкурсът продължава да бъде един от най-щастливите телевизионни моменти в годината и е толкова европейски.“

Прочетете още