Елена Сиракова представя дебютен мини албум и ново видео

Елена Сиракова представя дебютен мини албум и ново видео
16 Ноември 2020

Тази странна и доста трудна за българските артисти 2020 година за певицата Елена Сиракова е наситена с много важни и вълнуващи събития. В нея тя стана един от четиримата финалисти в тазгодишното издание на “Гласът на България”, изнесе няколко изцяло авторски концерта и подгря един от концертите на Графа на стадион “Юнак” със свои песни. Преди месец Белослава избра именно нея да бъде младият артист, когото да представи в акустичния си лайв в предаването “БГ Версия”, а сега през ноември Елена Сиракова представя дебютния си мини албум "ГАЛАКТИКИ". Пилотният сингъл от него се казва “[08:20] ТИ СИ” и излиза с динамично танцово видео с препратки към “Матрицата” и виртуалната реалност. Режисьор на клипа е Бианка Хинова, зад камерата е един от най-добрите български оператори - Александър Станишев, а монтажът е дело на Десислава Петрова.

Когато написва “ТИ СИ”, Елена знае, че точно Trombobby е човекът, който трябва да направи аранжимента. Тя му изпраща демо-запис на идеята си и още на следващия ден получава от него аранжимент, в който тя се влюбва от първо слушане. След този успешен старт, двамата само за месец създават и другите 5 парчета от “ГАЛАКТИКИ”.

Албумът е реализиран със съдействието на Национален фонд “Култура”, програма “Творчески инициативи” и съдържа шест песни по текст и музика на Елена Сиракова, аранжиментите са на Божидар Василев - Trombobby, а мастерингът е дело на Юлиан Янев.

Прочетете още