Български артисти бягат за каузата на Race for the Cure

Български артисти бягат за каузата на Race for the Cure
10 Юли 2019

Обичани български артисти застават зад каузата на Race for the Cure – най-голямото спортно благотворително събитие в подкрепа на болните от рак на гърдата. Актрисата Диана Димитрова и маратонецът Краси Георгиев ще бягат на 29 септември в столичния Южен парк заедно с представители на още 16 европейски столици. Сред тях са Рим, Брюксел, Прага, Загреб и Атина, където събитието по традиция е ключова част от културния календар на градовете.

В първото издание на Race for the Cure с готовност и голямо сърце се включват още Нели Рангелова, жената от джаз кръвна група Есил Дюран, и певицата с отличен по йога Светла Иванова. Сред желаещите да празнуват живота с 5 км бягане и 2 км ходене са проповедниците на добрия вкус в съвременния бг рок Свилен Ноев от „Остава“, както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?. 

Race for the Cure – Бягам за теб!“ обединява жените с най-често срещания за тях вид рак - този на гърдата, с техните семейства, приятели и съмишленици във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като начин да се предпазим.

Събраните средства от таксата за участие в „Race for the Cure-Бягам за теб!“ ще бъдат вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас.“, споделя д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg. Регистрацията за участие в Race for the Cure ще стартира в края на юли, като желаещите могат да се включат в бягането самостоятелно или в отбор до 10 човека. Организатор на събитието е CancerCare.bg – създадена от лекари платформа в подкрепа на онкоболните, част от семейството на Think Pink Europe.

Прочетете още