България ще участва в „Eвровизия” 2018 с песента „Bones“

България ще участва в „Eвровизия” 2018 с песента „Bones“
12 Март 2018

Песента, с която България ще участва в 63-о издание на „Евровизия”, е озаглавена „Bones“ и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта „Equinox“.

Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия” 2018, е Symphonix International. Техни композиции са „Beautiful Mess“, в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на „Евровизия“ през 2017 година и „If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Българската песен в Евровизия 2018 вече е достъпна в официалния канал на „Евровизия”. Допълнителна информация за Евровизия може да намерите във Facebook и eurovision-bulgaria.tv.

Прочетете още