BG Vintage с първи клубен концерт-спектакъл на 30 септември

BG Vintage с първи клубен концерт-спектакъл на 30 септември
12 Септември 2018

По време на клубното шоу на BG VINTAGE ще прозвучат пиеси на Йосиф Цанков, Петър Ступел, Емил Димитров, изпълнявани през годините от Мими Николова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Георги Минчев и много други.

На 30 септември на сцената на столичен клуб ще се качат Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). Водещи фигури ще са внукът на Йосиф Цанков, тромбонистът Велислав Стоянов, и музикалният ръководител Михаил Йосифов (тромпет и диригент).

Идеята за възраждане на градската песен, създадена в периода 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, завладя сърцата на всички докоснали се до това вълшебно музикално пътешествие и спечели верни фенове на проекта.

Това е музикален спектакъл изпълнен с много красиви мелодии, поднесени по един силно емоционален начин и с доза чувство за хумор“, споделя музикалният директор и съосновател на проекта Мишо Йосифов.

Проектът, който обединява минало, настояще и бъдеще, и свързва няколко поколения професионални музиканти, утвърдени и тепърва изгряващи, е по идея на Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и винтидж културата в България.  Целта им е чрез BG VINTAGE да възродят красотата на българската музика и да дадат поле за изява на по-младите музикални таланти.

Прочетете още