4Magic, Victoria и Pavell & Venci Venc’ с концерт по повод Международния ден на младежта

4Magic, Victoria и Pavell & Venci Venc’ с концерт по повод Международния ден на младежта
7 Август 2020

На 12 август от 20:00 часа на сцената на входа на Морската градина във Варна е концертът по повод международния ден на младежта. Участие в него ще вземат едни от най-ярките имена на музикалната сцена: Victoria – българският представител на Евровизия 2020- 2021 г., 4Magic и Pavell & Venci Venc’. Всички те ще изпеят най-големите си хитове и ще поздравят младите хора на България. Водещ на концерта ще бъде Наско от БГ Радио.

Входът за концерта е свободен и ще се проведе при спазването на всички епидемиологични мерки. Организатори на концерта са Министерството на младежта и спорта с подкрепата на Община Варна.

На 17 декември 1999 г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта ,състояла се в Лисабон на 8-12 август 1998 г., 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта.

Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по – доброто  им включване в развитието на прогреса на нашето общество. Освен това денят предоставя уникалната възможност за това, младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения за глобално, национално и местно ниво.

В България за първи път международният ден на младежта  се отбелязва официално през 2007 г.

Прочетете още