10-то юбилейното издание на Форум бременност и детско здраве

10-то юбилейното издание на Форум бременност и детско здраве
14 Април 2019

Юбилейното издание на най-голямото събитие, посветено на бременността, раждането и грижата за детето, ще се проведе на 20 и 21 април в НДК. „Форум бременност и детско здраве“ ще събере на едно място водещи специалисти и бъдещи и настоящи родители. Медицински експерти ще коментират кои са най-важните етапи от проследяването на бременността и какви са задължителните елементи в грижата за детето, които ще му осигурят правилно развитие.

Първият ден на „Форум бременност и детско здраве“ ще се върху важните моменти в развитието на новия живот. Кои ехографски изследвания са днешният златен стандарт при проследяването на бременността – на този въпрос ще отговори акушер-гинекологът д-р Кристина Чачева. Проф. д-р Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще разкрие пред аудиторията детайли за т. нар. неинвазивни ДНК пренатални тестове, с които се изследва здравето на бъдещото бебе. Проф. д-р Иван Костов ще разгледа етапите на раждането и разясни смисъла на прилаганите интервенции в хода му. За информирания избор при раждането ще говори водещият адвокат по медицинско право Мария Шаркова.

Освен полезна информация бъдещите и настоящи родители ще имат възможност да се срещнат и с популярни личности, които ще се покажат в по-различна светлина, споделяйки своя опит в родителството. Журналистите Десислава Атанасова и Симеон Колев, и една от най-популярните влогърки в България – Антоанет Пепе ще са част от светския панел на юбилейното 10-о издание.

Във вторият ден на Форум бременност и детско здраве , който се организира от здравния сайт Puls.bg, ще акцентира върху грижите за детето. Д-р Йордан Георгиев ще очертае задължителните ключовите моменти, през които трябва да премине първата среща с педиатъра. Доц. д-р Лалка Рангелова ще коментира основните стъпки и съвременни предизвикателства в захранването на бебето. Д-р Василка Юрукова ще сподели какво още може да се крие зад кожните алергии при децата. И този път Форумът е приготвил забавления, игри и награди в интерактивните си панели.  

Прочетете още