БГ Радио в ТОП 3 на най-слушани радиостанции в страната!

БГ Радио в ТОП 3
на най-слушани радиостанции в страната!
14 Юли 2016

БГ Радио е в топ 3 от най-слушаните радиостанции за юни 2016 г според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere. Агенцията предостави резултатите за предпочитанията на радиослушателите за месец юни 2016, според които  БГ Радио, Радио  ENERGY и Радио 1 са трите най-слушани радиостанции от всички изследвани радиослушатели в населени места с жители  над 100 000. И трите радиостанции са собственост на,  Communicorp Group България.

БГ Радио е най-предпочитаната радиостанция за над 704 000 души седмично в цялата страна, на възраст между 15 и 69 години. Медията, която дава на слушателите си най-доброто от българската поп, рок и естрадна музика, заема стабилна позиция в топ 3 на най-слушаните радиа в големите градове в страната.

Радио 1 - радиостанцията с любимите класически хитове, е лидер в предпочитанията на над 807 000 слушатели седмично в цялата страна. Мелодичната и разнообразна музикална програма на Радио 1, привлича многобройна и лоялна аудитория от високообразовани хора с високи доходи, с изградени и ясно изразени вкус и стил.

Радио ENERGY всяка седмица достига до над 788 000 души в цялата страна. Радиостанцията с любимата музика от 90-те до днес е Номер 1 сред активното население на големите градове на България, като слушателите прекарват на честотите му  средно над 2 часа (144 мин.), което е с повече от 50% над средното време прекарано в слушане на конкурентни радиостанци. Така, Радио ENERGY затвърждава лидерската си позиция сред активните, млади и работещи българи.

Радиата от групата на Communicorp Group България - БГ Радио, Радио ENERGY, Радио и телевизия Сити, Радио 1, Радио 1 Рок, Радио Вероника и Радио НОВА не само запазват водещи позиции в своите целеви групи, но и привличат нова слушателска аудитория и увеличават времето на публиката, прекарано в слушане. С развитието и достъпността на дигиталните медии, от радиогрупата отчитат значителен ръст на слушателите онлайн и чрез мобилните апликации на радиостанциите.

Прочетете още