На 16 юли във Варна спортни легенди ще ЖИВЕЯТ АКТИВНО!

На 16 юли във Варна спортни легенди ще ЖИВЕЯТ АКТИВНО!
12 Юли 2017

В 10.00 ч. на 16 юли 2017 г. едни от най-обичаните български спортисти ще живеят активно с Нестле България, Министерство на младежта и спорта и Община Варна. Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Данчо Йовчев и Владо Николов ще поведат традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене. Легендите ще се впуснат в грандиозен маратон от спортни активности, заедно с местни спортисти и клубове, и ще заредят варненската морска градина с енергията на Живей Активно!

За първи път във Варна ще бъде организиран маратон за кучета и техните стопани, който ще стартира в 10:00 ч. пред Пантеона. Хип-хоп изпълнителят Играта, заедно с фондация Анимал Хоуп Варна и всички малки и големи стопани и кучета, ще преминат по алеите, за да финишират на площадката за кучета в Морската градина. Там ще ги очакват демонстрации и игри с PURINA® и професионалния треньор Асен Аролски от AATraining. На площадката ще бъдат и прекрасните кученца от приюта, които всеки може да осинови.

Множество спортни предизвикателства ще заредят с енергия Варна. На сцена Раковина в 8:30 ч. клуб The Secret ще проведе открита тренировка по йога. От 11:00 ч. до 14:00 ч.са предвидени демонстрации по художествена гимнастика с клуб „Чар“, златното ни момиче Любомира Казанова и Мис България 2016 Габриела Кирова, лека атлетика с Тереза Маринова и HEAL FIT Gymnastics с АСЕМ.

Тази година към голямото семейство на Живей Активно! във Варна се присъединява и ЕКОПАК България. На Кривото дърво те ще организират играта „Стани еко-герой“. Новите ни приятели от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев порт Варна“ ще дават уроци по ветроходство, а на Централния плажще караме водно колело.

Вечерта ще избухнем на входа на Морската градина (Слънчевия часовник) със степ аеробика и зумба с ХУНИ СПОРТ от 17:00 ч. Pavell & VenciVenc’, DARA и Кристиан Костов ще закрият подобаващо активния ден с още енергия от хубавата българска музика, като се включат в музикален маратон с начален час 18:30 ч. на входа на Морската градина (Слънчевия часовник). 

Прочетете още